نگاهی به تاریخ پر رمز و راز قاجار در خانه لطفعلیان

به گزارش وبلاگ عینک سفارشی، یکی از مکان هایی که امروزه هنوز رنگ و بوی تاریخی گذشته را در خود نگه داشته، خانه لطفعلیان است که در شهرستان ملایر خودنمایی می کند.

نگاهی به تاریخ پر رمز و راز قاجار در خانه لطفعلیان

به گزارش خبرنگار ، یکی از مکان هایی که امروزه هنوز رنگ و بوی تاریخی گذشته را در خود نگه داشته، خانه لطفعلیان است. خانه ای که در شهرستان ملایر استان همدان خودنمایی می کند. این سکونتگاه یادگاری به جا مانده از دوران تاریخی قاجار است. مالک و سازنده این بنا، فردی به نام مصدق الممالک بوده که به واسطه خویشاوندی با دربار فتحعلی شاه قاجار، از مهارت معمار های آن دوران برای ساخت این اثر استفاده کرده است.

خانه لطفعلیان تنها اثر تاریخی شهرستان ملایر نیست، اما این بنا در میان 120 خانه تاریخی این شهرستان، خودنمایی می کند و بخش قابل توجهی از معماری اصیل ایرانی را به نمایش گذاشته است.

این بنای آجری 2 طبقه، از 3 قسمت حسینیه، اندرونی و اصطبل تشکیل شده که حسینیه مهم ترین بخش این بنا محسوب می شود. خانه لطفعلیان با 1200 متر زیربنا، دو حیاط بیرونی واندرونی دارد که یک حوض خانه با رشته قنات آب جاری، طاق نما های بلند دو طبقه، شیشه های رنگی و در های چوبی ارسی را در خود جای داده که همگی، مظهری از مهارت و ذوق هنرمندان 150 سال قبل است.

از ویژگی های منحصر به فردی که می توان آن ها را مختص به این بنا دانست، قرینه وبرجسته بودن نما و نقوش هندسی برگرفته از هنر آجرکاری ایرانی است. همچنین معماری خاص نمای بیرونی این خانه که با کاهگل پوشیده شده و فاقد پنجره است، بیانگر حفاظت خانه و کاشانه در برابر تهدید اشرار در دوره قاجار است.

یکی از عواملی که بر اهمیت تاریخی این اثر افزوده، وجود اشیایی باستانی بوده که از حفاری های اجرا شده در محدوده ملایر به دست آمده است. حضور تعدادی مجسمه در این موزه تداعی کننده یکی از جاذبه های دیدنی ملایر به نام شیره پزی است که سوغات ویژه این شهرستان به شمار می رود.

پوستر هایی در یکی از دالان های این خانه تاریخی به چشم می خورد که نشان از آثار مسعود جعفری جوزانی کارگردان به نام سینما و تلویزیون ایران، ازافتخارات شهرستان ملایراست.

خانه لطفعلیان که در تاریخ 19 اسفند سال 1380 در فهرست آثارملی به ثبت رسیده، اکنون به نام موزه ملایر و محلی برای معرفی آداب و رسوم، فرهنگ و تاریخ مردم این شهرستان شناخته شده است.

پیشنهاد می کنیم اگر جایی را برای سفر در نظر نگرفته اید، به این مکان تاریخی شهرستان ملایر بروید و از آنجا به خیابان شهید مصطفی خمینی رفته و از دیدن ترکیبی از تاریخ، معماری، فرهنگ وهنر لذت ببرید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "نگاهی به تاریخ پر رمز و راز قاجار در خانه لطفعلیان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به تاریخ پر رمز و راز قاجار در خانه لطفعلیان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید