ضرورت توجه به صنایع دستی گیلان

به گزارش وبلاگ عینک سفارشی، امید است با رشد و توسعه و ترویج صنایع دستی، گام های موثری درجهت ایجاد فرصت های شغلی برداشته گردد تا این صنعت صندلی واقعی خود را از جهات مالی، اجتماعی، فرهنگی و اشتغال زایی پیدا و موجبات رشد و توسعه مالی فراهم گردد.

ضرورت توجه به صنایع دستی گیلان

صنایع دستی بخش ارزشمندی از میراث فرهنگی گذشتگان و یکی از افتخارات هر ملت و کشوری محسوب می گردد. چراکه این هنرصنعت، ریشه در آداب و رسوم، اعتقادات و بینش سازندگان داشته و نمایشگر فرهنگ و تمدن اقوام سازنده است.

ویژگی های ارزنده صنایع دستی ازجمله قابلیت ایجاد و توسعه کارگاه در کلیه مناطق شهری، روستایی و عشایری، عدم احتیاج به کارشناسان خارجی، دسترسی آسان به مواد اولیه و ابزار کار مختصر و ارزان، ارزش افزوده بالای محصولات فراوریشده، عدم احتیاج به سرمایه گذاری زیاد و... در بالا بردن سطح اشتغال، ازدیاد درآمد سرانه، توسعهٔ صادرات، فراوری ملی، توسعه صنعت گردشگری و درنتیجه برطرف بیکاری، بهبود شرایط معیشتی صنعتگران، جلوگیری از مهاجرت بی رویه و ایجاد روحیه خودباوری و نشاط در مردم نقش بسزایی دارد.

لذا با توجه به موارد ذکرشده استراتژی های توسعه پایدار صنایع دستی استان با تأکید بر شناخت وضع موجود و ترسیم آینده مطلوب و همچنین فراهم نمودن زیرساخت ها، به منظور توسعه و ترویج صنایع دستی، معرفی هنر اصیل و بومی استان و جلب و جذب گردشگران و صادرات صنایع دستی و نهایتاً افزایش کیفیت زندگی هنرمندان عزیز ازجمله استراتژی های این اداره کل است.

امید است با رشد و توسعه و ترویج صنایع دستی، گام های مؤثری درجهت ایجاد فرصت های شغلی برداشته گردد تا این صنعت صندلی واقعی خود را از جهات مالی، اجتماعی، فرهنگی و اشتغال زایی پیدا و موجبات رشد و توسعه مالی فراهم گردد.

صنایع دستی استان گیلان نیز ازجمله میراث فرهنگی ارزشمند این مرزوبوم بوده و به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، دارا بودن پیشینه تاریخی و پتانسیل های موجود در منطقه، به عنوان یکی از قطب های مهم صنایع دستی کشور مطرح است. به طوری که امروزه روستای قاسم آباد به عنوان روستای جهانی چادرشب بافی و روستای فشتکه به عنوان روستای ملی حصیربافی به ثبت رسیده است. همچنین 15 رشته صنایع دستی نیز در فهرست آثار ملموس و غیره ناملموس به ثبت رسیده است.

در این استان 80 رشته صنایع دستی ازجمله سفالگری، حصیربافی، چادرشب بافی، بامبو بافی، رشتی دوزی، شال بافی، نمدمالی، البسه محلی، مرواربافی، رودوزی های سنتی، رشتی دوزی، فراوریات چرمی، گلیم بافی، جاجیم بافی رایج بوده و فراوریات صنعتگران همیشه موردتوجه بوده است.

*معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان

منبع: میراث آریا

به "ضرورت توجه به صنایع دستی گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضرورت توجه به صنایع دستی گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید