درمان گیاهی عفونت ریه

به گزارش وبلاگ عینک سفارشی، درمان گیاهی عفونت ریه درمانی است که به نسبت سختی عفونت می تواند زمان بر و سخت باشد. اما عوارض بسیار کمتری داشته و بجای تضعیف سیستم ایمنی، به تقویت آن می پردازد. در عفونت ریه بدن خود با فراوری خلط به شستشوی ریه می پردازد و با سرفه کردن کوشش در تخلیه این خلط دارد؛ در این فرایند، درمان های گیاهی به درمان یاری می نمایند.

درمان گیاهی عفونت ریه

وبلاگ عینک سفارشی | سرویس سلامت - تحمل مسئله ای چون عفونت ریه برای کوچک و عظیم سخت است! در این میان بچه ها، زنان شیرده یا باردار و سالمندان بخاطر محدودیت مصرف دارو بیشتر اذیت می شوند. چون بدن آن ها تحمل عوارض مصرف دارو را ندارد. همین امر ما را ترغیب به انجام درمان های گیاهی می نماید.

برای آشنایی با درمان گیاهی عفونت ریه ابتدا علائم عفونت ریه را بیان می کنیم و بعد با سازوکار درمان عفونت ریه آشنا می شویم. شناخت انواع سرفه ها تاثیر زیادی در مشخص نوع درمان دارد و درمان گیاهی عفونت ریه متناسب با طبع سرفه پیشنهاد می شود.

علائم عفونت ریه

ابتدا باید بدانیم داشتن چه علائمی خبر از ابتلا به عفونت ریه می دهد. خصوصا که ممکن است هر از گاهی عفونت ریه با بیماری های دیگری همچون انسداد ریه اشتباه گرفته شود. علائم عفونت ریه عبارتند از:

1- تب یا تب و لرز

2- تنگی نفس و حالاتی، چون نفس نفس زدن و افزایش ضربان قلب. بعبارتی می توان گفت: هر تغییری در شرایط تنفسی باید آنالیز شود.

3- تغییرات مخاطی به این شکل که یا خلط گلو افزایش یابد، یا گلو دچار خشکی شدید شود. معمولا در عفونت ریه مخاط دچار تغییر رنگ شده و سفت تر و چسبنده تر می شود و حتی ممکن است بوی بسیار بدی هم بدهد. گاهی هم رنگ مخاط تغییر می نماید.

4- پلوریت سینه یا احساس درد در قفسه سینه. این درد می تواند با تنفس عمیق بیشتر هم بشود و شخص احساس تنگی و فشار بر روی سینه اش دارد.

5- سرفه کردن. سرفه معمولا کوشش بدن برای خارج کردن اخلاط است.

ساز و کار درمان عفونت ریه

برای آغاز درمان باید به درمانی مطابق به آنچه علائم به ما می گویند بپردازیم و از آنجایی که علائم افراد با هم متفاوت است نمی توان یک نسخه واحد برای همه پیچید. با شناخت تفاوت علائم می توانید تشخیص دهید چه راهکاری برای شما مفیدتر است. برای آغاز مسئله ای که بیماری برای شما ایجاد نموده است، یعنی سرفه را آنالیز می کنیم.

اما بطور کلی بدن برای ضدعفونی کردن ریه ها آغاز به فراوری خلط می نماید. این خلط در بعضی افراد غلیظ است که موجب سرفه های خشک می شود. در بعضی دیگر رقیق است. برای همین است که شخص بیمار سرفه می نماید، چون باید این خلط کثیف را تخلیه نموده و ریه ها شسته شوند.

طبع سرفه های شما

عفونت ریه زمانی اتفاق می افتد که باکتری، ویروس و یا قارچ ها در ریه یک فرد جمع شده و آغاز به رشد می نمایند. این موضوع باعث می شود که کیسه های هوایی پر از چرک و مایع شوند و در نتیجه تنفس برای افراد سخت شود. در این حالت بدن شخص هم متوسل به سرفه کردن می شود تا بتواند با تخلیه این چرک و مایع عفونی که آن را بعنوان خلط کثیف می شناسیم ریه ها را تمیز و ضدعفونی کند. هرکاری می کنیم باید به بدن در انجام این فرایند یاری کنیم.

بسیاری از پزشکان سرفه را نگهبان ریه می دانند، سرفه یک بازدم انفجاری است که مکانیزمی حفاظتی برای پاک کردن ریه ها از ترشحات و اجسام خارجی را فراهم می نماید.

از منظر طب سنتی دو نوع سرفه داریم. سرفه تر و سرفه خشک. تفاوت این دو نوع سرفه را براحتی از وجود خلط در سرفه ها می شود فهمید. ضمن آنکه یک سری نشانه های دیگر نیز وجود دارند. مثلا سرفه های خشک در حالت فعالیت و گرسنگی افزایش پیدا می نماید و در حالت آرامش و سیری شکم کاهش می یابند. اما تشخیص سرفه گرم از سرد بسیار مشکل است.

سرفه سرد: در صورت وجود سرفه سرد رنگ صورت به سربی تبدیل می شود. با سرمای زیاد این سرفه بیشتر شده و با کاهش سرما نیز سرفه کم می شود. البته اگر همراه سرفه سرد خلط هم وجود داشته باشد (سرفه سرد و تر باشد)، فرد احساس می نماید که چیزی از بالا به سوی سینه می ریزد. همچنین از علائم دیگر سرفه سرد، تشنگی کم است.

سرفه گرم: در سرفه گرم شخصی که سرفه می نماید، صورتش سرخ می شود. اگر این شخص سرفه هایش گرم و خشک باشد، هرگاه سرفه می نماید دچار سوزش و خارش در گلو و قفسه سینه شده و احساس می نماید چیزی مثل نمک به قفسه سینه اش می ریزد. این سرفه ها احتمالا هنگام شب بیشتر شده و به آن ها سرفه صفراوی می گویند.

اما لزوم شناخت طبع سرفه ها چیست؟ اگر هنگام درمان گیاهی عفونت ریه به اشتباه داروی گیاهی ای مصرف کنید که طبعش با طبع سرفه های شما ناسازگار باشد باعث بدتر شدن اوضاع می شوید. شما با شناسایی طبع سرفه هایتان می فهمید کدام دارو ها مناسب حال شما هستند و چرا همه سرفه ها با دم نموده آویشن یا گل بنفشه درمان نمی شوند! چون وضوحا سرفه های خشک را تمام آن دارو هایی که همواره به شما گفته اند بخورید، مثل آویشن و پونه که طبع گرم و خشک دارند بدتر می نماید!

درمان گیاهی عفونت ریه

  • یک نسخه عمومی که برای درمان گیاهی سرفه وجود دارد (البته بهتر است اسم درمان رویش نگذاریم! ما در اصل داریم کاری که سرفه می خواهد در بدن شخص انجام دهد را آسان تر می کنیم) مصرف چهار تخم است. هر عطار ممکن است چهار تخم خاص خودش را درست کند. اما عموما قدومه، اسفرزه، بارهنگ، سه پستان و تخم مرو در آن وجود دارد. شما باید چهار تخم را در آب جوش بریزید و بگذارید روی گاز جوش بخورد. البته دم هم می توانید بکنید. نتیجه اش یک نوشیدنی لزج و لعاب دار است که طبع سرد و تری دارد. لعاب گرم چهار تخم وقتی از روی گلوی شما رد می شود چند اتفاق مثبت در بدن شما می افتد: یکی اینکه این گرما باعث می شود خلط ها به سهولت از سینه شما خارج شوند. دوم اینکه اگر ریه شما خلط غلیظ و سفت دارد این خلط رقیق می شود و باز خروجش آسانتر می شود. به همین خاطر به آن نسخه عمومی می گوییم. چون هم برای سرفه های تر مناسب است هم خشک. ولی اثرگذاریش بر روی سرفه های خشک بیشتر است. از طرفی این نوشیدنی، چون طبع خنکی دارد باعث فرونشاندن تب هم می شود.
  • نسخه بعدی در درمان گیاهی عفونت ریه چهار گل است که تشکیل شده از گل پنیرک، گل بنفشه، گل ختمی، گل نیلوفر یا گل نسترن است. که می توانید خواص هر یک از عناصر این نسخه را جداگانه مطالعه کنید:
  • خواص پنیرک چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه پنیرک)
  • خواص بنفشه چیست؟ (آشنایی با خواص درمانی گل بنفشه)
  • خواص گل ختمی؛ گیاهی با خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی
  • گل نیلوفر نیز دارای طبع سرد و تر است و دم نموده اش برای خشونت سینه و سرفه های گرم بسیار مفید است. گل نسترن هم طبع گرم و خشک دارد. البته از میوه اش بیشتر برای درمان سرماخوردگی استفاده می نمایند.

ترکیب این عناصر یک نوشیدنی معتدل پدید می آورد که به بدن در مبارزه با عفونت یاری می نماید.

برای دریافت بهترین نتیجه در درمان گیاهی عفونت ریه باید هم چهارتخم و هم چهارگل را دم نموده و هر 2 ساعت یک بار از هرکدام یک فنجان میل کنید. خواص خنک این دو، هم باعث فرونشاندن تب شده و هم یبوست را رفع می نماید. همین امر باعث می شود سموم بدن زودتر از بدن خارج شوند. ضمن آنکه خوردن جوشانده باعث افزایش ادرار شما نیز می شود که این هم برای بدن شما بسیار خوب است.

  • مراحل بعدی درمان گیاهی عفونت ریه؛ اگر عفونت ریه شما با همان سرفه ها و تخلیه خلط رقیق خوب شد که چه بهتر. اما اگر نشد و شما همچنان سرفه های خلط دار داشتید این یعنی بدن شما از عهده عفونت برنیامده است. اینجا دیگر خوردن چهار تخم به تنهایی به شما یاری نمی نماید و باید خودتان به یاری سیستم دفاعی بدنتان بیایید. بعد از استفاده از نسخه های معتدل و تر به سراغ نسخه های گرم و خشک (برای مقابله با عفونت) می رویم. اشتباهی که خیلی ها می نمایند این است که در خصوص سرفه های خشک از همان اول به سراغ این نسخه ها رفته و در نتیجه خلط غلیظ موجود در سینه شان غلیظ تر شده و سرفه ها بدتر می شوند. برای تقویت سیستم دفاعی بدن هم گیاهانی همچون آویشن و پونه کوهی و سیر گزینه های خوبی هستند.
  • آویشن خلط آور و آنتی اسپاسم برونشیال است. جهت درمان آسم و خروج خلط از سینه روزی یک فنجان دم نموده آویشن را با آب لیمو ترش و کمی شکر مخلوط نموده خوب به هم زده و میل کنید و این عمل را تا بهبودی ادامه دهید.
  • برای تهیه دمنوش پونه، یک قاشق غذاخوری پونه کوهی (که بسیار موثرتر از پونه معمولی است) را در یک قوری چینی با آب 80 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات بهره ببرید.
  • یک داروی ضدعفونی نماینده ریه خمیر سیر و آویشن و روغن زیتون است که برای تهیه آن باید 10 حبه سیر را در هاون بکوبانید تا بصورت خمیر دربیاید و بعد برگ های 3 شاخه آویشن تازه را جدا نموده و به خمیرتان اضافه کنید. آنقدر این خمیر را بکوبید که یکنواخت شود. سپس آن را در یک ظرف شیشه ای تمیز بریزید و به آن روغن زیتون اضافه کنید. بطوری که سطح آن را کاملا بپوشاند. ترکیب حاصل را یک شب دست نزنید و بگذارید بماند. بعد از آن می توانید یک قاشق چایخوری از این خمیر را بصورت ناشتا میل کنید. بعد از 2 هفته شما اثر معجزه آسای این ترکیب را برروی ریه و سایر ارگان های بدنتان خواهید دید.

    هرچند بهتر است دقت کنید موقع مصرف این نسخه ها تب نداشته باشید. برای همین است که این ها را در مرحله بعد از مصرف چهار تخم مدنظر قرار می دهیم که ترجیحا تب رفع شده باشد.

  • برای اثرگذاری بهتر و یاری بیشتر به ریه می توان از بخور گیاهان نیز استفاده کرد. در این مرحله از بخور آویشن، بخور نعنا و بخور اکالیپتوس استفاده می کنیم. تنفس این بخور ها برونشه های سینه را باز نموده و یاری می نماید عمل دم و بازدم به خوبی انجام شود. اگر سرفه های شما در این مرحله خشک شد باز هم از چهار تخم بهره ببرید. تا لعاب گرم آن سینه شما را تسکین دهد.
  • یک عمل دیگر که به شما در به کار انداختن سیستم ایمنی بدن و درمان گیاهی عفونت ریه یاری می نماید ماساژ سینه با روغن است. اگر سرفه های سرد می کنید، سینه را هر شب با لوسیون گرمی که متشکل از عرق کیالک، عرق زنجبیل و دارچین به نسبت یک به ده در یک روغن گرم مثل روغن سقز یا کنجد است ماساژ دهید. بعد از آن سینه را گرم نگه دارید. سینه را از گلو تا پایین قفسه سینه و از پشت تا ناحیه گردن و تا پایین دنده ها ماساژ دهید. همین عمل را با روغن های خنک برای سرفه های گرم هم می توان انجام داد. (مثلا روغن بنفشه یک روغن خنک است)، اما لوسیون گرم را اصلا برای سرفه های گرم استفاده نکنید.

جمع بندی

معمولا سرفه های گرم با همان چهارتخم تسکین می یابند. اما سرفه های سرد نیازمند صرف وقت بیشتری هستند. در میان سرفه های تر و خشک هم سرفه های خشک را اول تر می کنیم. بعد هر دو سرفه را با شیوه ای تقریبا یکسان درمان می کنیم. آنچه که در درمان سرفه های خشک اهمیت بسیار دارد این است که بهیچ عنوان از همان اول با نسخه های گرم و خشک به سراغ درمان نرویم. بهتر است هرگز دست به دامان دارو های شیمیایی هم نشویم، چون این دارو ها با خشک کردن خلط ترشح شده، سیستم ایمنی بدن را سرکوب نموده و باعث افزایش نزله پشت گلو می شوند؛ در نتیجه پس از بهبود شما می مانید و یک خلط غلیظ که خارج کردنش از بدن کار بسیار مسئله ای ست و بلاخره برای شما ایجاد عوارض خواهد نمود.

منبع: setare.com

به "درمان گیاهی عفونت ریه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان گیاهی عفونت ریه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید